Raiffeisen Bank a lansat joi, in premiera pe piata din Romania, sase noi produse de trezorerie - depozite structurate, cu optiune pe cursul de schimb valutar, informeaza un comunicat de presa al bancii. Noile produse vor oferi clientilor posibilitati de investire cu un randament superior celui oferit de dobanda unui depozit clasic, in conditiile unui risc valutar asumat.

Depozitele structurate pot fi constituite in lei, dolari sau euro, iar suma minima este de 50.000 de euro (echivalent in RON sau USD). Clientii pot opta pentru asumarea unui risc valutar mai mare sau mai scazut, pentru maturitati care variaza intre o luna si un an, pentru garantarea sau nu a sumei investite, pentru un castig garantat sau nu.

"Prin aceste produse, Raiffeisen Bank isi asuma inca o data rolul de inovator pe piata bancara si pot sa va anunt ca depozitele structurate sunt primele pe care le lansam din categoria produselor destinate plasamentelor private", a declarat James Stewart, vicepresedintele Diviziei Trezorerie Raiffeisen Bank.

Tot astazi banca a mai anuntat ca si-a extins gama produselor de hedging prin oferirea de optiuni pe curs valutar catre clientii corporatii si IMM-uri.

Raiffeisen Bank are aproximativ doua milioane de clienti de retail (din care 120.000 de IMM-uri) si peste 3.800 corporatii mari si medii. Banca detine o retea de 213 unitati, 765 de ATM-uri si peste 5.500 de POS-uri. La data de 30 iunie 2005, activele totale ale bancii au depasit 2,57 miliarde de euro, Raiffeisen Bank ocupand pozitia a treia in sistemul bancar romanesc.