Camera video a bancii Tiriac a surprins momentul atacului mortal al cainelui vagabond asupra japonezului Hajime Hori, dezvaluie Libertatea. Oamenii legii au reusit prin metode specifice sa identifice maidanezul care l-a muscat mortal pe cetateanul japonez, scrie Cotidianul.

Maidanezul l-a ucis pe japonez!

de Cristian Burcioiu

Anchetatorii care cerceteaza cazul japonezului ucis de un caine in centrul Capitalei au intrat in posesia unor inregistrari video, in care se vede momentul in care Hajime Hori este muscat de patruped. Scenele surprinse pe pelicula i-au ajutat pe procurori sa demonstreze ca asiaticul a fost victima unui maidanez.

Pana ieri, procurorii aveau prea putine informatii despre ceea ce se intamplase la doi pasi de Guvern. Nimeni din blocul de pe bd. Nicolae Titulescu nr. 1, in care isi au sediul mai multe reprezentante ale unor firme din strainatate, nu a putut oferi amanunte despre momentul in care cainele s-a repezit la japonez.

Singurul ajutor putea veni, asa cum am prezentat in exclusivitate in ziarul de ieri, de la camerele video amplasate in zona in care a avut loc atacul. Dupa cum era de asteptat, in urma colaborarii cu Banca Tiriac anchetatorii au obtinut benzile video in care este surprinsa tragedia in care si-a pierdut viata angajatul Ambasadei Japoniei.

Articol integral in Libertatea

Procurorii fac pe hingherii

de Ionel Stoica, Andrei Luca Popescu

Procurorii au facut mai multe investigatii in zona Bulevardului Nicolae Titulescu, unde statea cetateanul japonez. Aici, au audiat mai multi vecini, dar si pe paznicii blocului. Din descrierile acestora a fost identificat si ciinele care l-ar fi muscat pe Hajime Hori. Maidanezul, cunoscut in cartier, isi are „teritoriul", impreuna cu alti semeni, in spatele blocului unde locuia japonezul.

Oficiali din Ambasada Japoniei s-au interesat de mersul anchetei. Potrivit unor surse judiciare, ieri a sosit in Bucuresti si fiul lui Hajime Hori. El si-a manifestat intentia de a se intilni, astazi, cu procurorii care se ocupa de moartea tatalui sau. Zilele acestea, vor fi reaudiati la Parchetul Capitalei paznicii blocului.

Articol integral in Cotidianul.