Compania de turism Eximtur, acreditata World of TUI, a raportat la finalul anului fiscal 2004-2005 dublarea volumului de vanzari a pachetelor de servicii turistice dezvoltate de tur-operatorul german TUI.

Cresterea de 98.3 % la nivelul intregului grup (106.2% pentru brandul TUI) inregistrata de Eximtur inseamna depasirea cifrei de vanzari de 1.200.000 Euro, compania fiind prima agentie de turism acreditata World of TUI care depaseste volumul de vanzari de 1 milion de euro in Romania, sustin oficialii Eximtur.

"Cresterea inregistrata de compania noastra pentru vanzarile World of TUI este dovada clara ca turistii din Romania doresc produsele cele mai bune si la cele mai convenabile preturi.

Totodata, intarirea monedei nationale in raport cu euro sau dolarul american a dus la o scadere in lei a preturilor pentru serviciile turistice externe si deci o crestere a puterii de cumparare a turistilor romani pentru astfel de produse", a declarat Lucia Morariu, managerul general al firmei Eximtur.

Cresteri in vanzarile World of TUI au fost inregistrat pentru destinatii precum Portugalia, Bulgaria, Croatia sau Spania - insulele Canare - cu peste 300%, iar dintre destinatiile indepartate Cuba, Thailanda sau Kenya cu cresteri intre 100 si 300%. Grecia si Turcia s-au situat intr-o crestere de peste 120%.