Compania de asigurari britanica Aviva a anuntat miercuri achizitionarea a 51% din actiunile companiei Eagle Insurance, al treilea mare asigurator din Sri Lanka, de la Capital Development & Investment, informeaza Insurance Business Review. La Capital Development & Investment, actionarul majoritar este National Development Bank (NDB), cea mai mare banca de dezvoltare din aceasta tara.

Prin aceasta achizitie, Aviva si NDB vor controla nu mai putin de 78,42% din actiunile companiei de asigurari Eagle Insurance, dintre care 51% vor fi detinute de catre Aviva, iar 27.42% din actiuni de catre banca din Sri Lanka.

Precizand motivele pentru care compania britanica de asigurari a fost atrasa ca actionar majoritar la Eagle Insurance, presedintele NDB a precizat ca Aviva are o experienta uriasa in domeniul de bancassurance.

"In trecut am mai avut un astfel de parteneriat si cu Zurich Insurance Co Ltd care a si fost de altfel actionar majoritar la Eagle Insurance pana in anul 1999. In iulie 2003, NDB a cumparat pachetul de actiuni al acestei companii, cand aceasta si-a revizuit strategia. De atunci am cautat un alt partener international.

Aviva are o experienta uriasa in domeniul bancassurance", a precizat Nihal Welikala, directorul NDB.

Parteneriatul de bancassurance cu NDB, vizeaza atat asigurari de viata cat si generale si ii ofera companiei britanice accesul la 25.000 de clienti, prin intermediul celor 28 de sucursale ale bancii din Sri Lanka.

"Aviva considera ca Asia este una dintre pietele cu cea mai mare crestere. Compania a intrat pe piata din India in anul 2002 si a crescut rapid devenind unul dintre principalii asiguratori de viata in aceasta tara. Recenta achizitie reconfirma hotararea Aviva de a se dezvolta in Asia", a declarat Philip G. Scott, director executiv al grupului Aviva

Potrivit unui comunicat de presa al companiei Eagle Insurance, Aviva este cel mai vechi asigurator din lume, cu o istorie datand din anul 1696. Grupul are in prezent 60.000 de angajati si 30 milioane de clienti in 25 de tari.

Compania este cel mai mare asigurator din Marea Britanie, al saselea mare asigurator din lume si unul dintre principalii jucatori pe piata asigurarilor de viata si de pensii din Europa.

Compania britanica de asigurari are mai multe parteneriate de bancassurance in intreaga lume. Aviva este lider pe acest segment de asigurari in tari precum Marea Britanie, Franta, Italia si Spania.