Ministrul Justitiei, Monica Macovei invitata in Jurnalul TVR, a spus ca ministerul Justitiei a trimis toate documentele cerute de instanta suedeza in cazul Bivolaru si ca raportul CSM de joi, este "grabit si protector pentru magistrati".

Macovei a declarat ca "sub motivul real al independentei magistratilor se refuza orice verificare a responsabilitatii lor. Ei trebuie sa tina seama ca lucreaza pentru societate si trebuie sa fie verificati pentru cum aplica legea".

Ministrul a spus ca statul roman a facut tot ce se putea pentru extradarea lui Bivolaru in tara noastra si a reamintit motivele pentru care extradarea a fost respinsa: autoritatile au trimis presei documente care au determinat presa sa creeze o campanie anti Misa si anti Bivolaru, motivele din mandatele de arestarii lui Bivolaru nu sunt credibile, o declaratie a unui parlamentar impotriva lui Bivolaru, rapoartele Amnesty International si APADOR-CH.

Ministrul considera ca inspectorii CSM nu au verificat aspectele referitoare motivele pentru care autoritatile suedeze au respins extradarea lui Bivolaru.

In anul 2004, cind s-a desfasurat ancheta, mai multe organizatii neguvernamentale au facut plangeri reclamand abuzuri in felul in care s-au facut cercetarile in cazul BIvolaru.