Intr-o declaratie publica, ministrul Justitiei a salutat aprobarea de catre senatori a ordonantei privind infiintarea DNA si a declarat ca este de acord cu o dezbatere publica asupra modului de numire a sefului Departamentului anticoruptie.

"Sunt bucuroasa si multumesc inca o data senatorilor ca au aprobat OUG privind infiintarea DNA, numai cu acele modificari propuse in cererea de reexaminare a presedintelui, pe care - asa cum am mai spus - le accept ca initiator", a spus Macovei.

Ea a adaugat ca procedura de numire si revocare pentru procurorul sef DNA si pentru toate functiile de conducere din parchete si instante este reglementata de legea 303, modificata prin asumarea raspunderii in vara anului 2005.

"Mai departe, daca partidele politice parlamentare doresc sa mai facem o dezbatere publica pe aceasta chestiune, sigur ca sunt de acord. Reamintesc ca si anul trecut, cand am facut aceste modificari, am facut dezbatere publica", a spus Macovei.

Ministrul Justiei a accentuat ideea ca e foarte important ca acum "procurorii in Romania sunt independenti". "Asta trebuie sa le asiguram si este asigurat, prin legile care sunt astazi in vigoare. Si nu cred ca ati auzit procuror plangadu-se ca e vreo interferenta politica cu dosarul lui", a mai aratat Monica Macovei.