Ministrul Finantelor, Sebatian Vladescu, a cerut saptamana trecuta un control amanuntit la Loteria Romana, actiunea vizand activitatea companiei in perioada 2003-2005. EVZ sustine ca autoritatile au anuntat faptul ca rezultatele controlului vor fi facute publice.

In toiul acestui scandal, Cotidianul a descoperit ca sefii Loteriei nu s-au multumit cu salariile enorme castigate de-a lungul anilor, ci au pus la punct un sistem prin care, la preturi derizorii, sa intre in posesia unor vile prevazute ca premii.

"Sefii Loteriei Romane si clientela din jur au pus la punct un sistem prin care cistigatorii lozurilor „Vila de Aur" ajung sa le vinda lor, la preturi derizorii, dreptul de a deveni proprietari in complexul de vile ridicat de Loterie in Poiana Brasov. Astfel s-a ajuns ca un bucurestean sa detina in acest moment aproape jumatate dintre vilele scoase de Loterie la cistig.

In multe dintre aceste tranzactii, interpusi erau chiar sefi din directiile regionale ale Loteriei Romane, dar si din centrala de la Bucuresti" - precizeaza Cotidianul.