Nastase isi bate joc de Justitie pana la capat, scrie Romania Libera. Nastase vrea sa conduca ancheta despre Nastase, scrie Cotidianul. Respingerea perchezitiei baga zazanie in coalitie, scrie EVZ. Deputatul PSD Dan Iosif sustine ca procurorii voiau sa intre in casa ex-premierului pentru a gasi bratari dacice si cosoni, scrie Gandul. Ziarul Ziua crede ca este vorba de un nou tertip al lui Nastase.

Nastase isi bate joc de Justitie pana la capat

Procurorii, chemati sa guste si sa miroasa termopanele

preluare Romania Libera

La o zi dupa ce Camera Deputatilor i-a dat castig de cauza blocand perchezitia in Zambaccian, Adrian Nastase a gasit ieri de cuviinta sa-i sfideze inca o data pe procurorii de la DNA, pe care i-a invitat oficial sa vina in Zambaccian sa-i guste si sa-i miroasa termopanele.

Nastase a anuntat intr-o conferinta de presa ca avocatul sau, Aurel Ciobanu, a depus la DNA o cerere prin care solicita ca un expert legal sa vina la apartamentul din strada Zambaccian "sa detalieze caracteristicile chimice, fizice si organoleptice ale acestora", referindu-se la efectuarea unei expertize asupra tamplariei de termopan, parchetului, a obiectelor tehnico-sanitare incorporate in constructie.

In dictionarul explicativ al limbii romane scrie ca "organoleptic" este un termen folosit strict referitor la produsele alimentare si se refera la gustarea si mirosirea acestora. Deci Nastase a tinut in mod evident sa-si bata joc pur si simplu de procurorii de la DNA.

In aceeasi cerere inaintata Directiei Nationale Anticoruptie Nastase spune ca se ofera el insusi sa puna la dispozitia procurorilor obiectele pe care acestia le cauta in dosarul Zambaccian, cu o conditie: sa i se precizeze despre ce obiecte este vorba.

Romania Libera.

Respingerea perchezitiei baga zazanie in coalitie

Laura Ciobanu, Clarice Dinu

Partidele din coalitie se acuza reciproc de infidelitate, dupa respingerea cererii de perchezitie a caselor lui Adrian Nastase, gratie a 21 de voturi din randul parlamentarilor puterii.

PNL si PD, care si-au supervizat atent deputatii, dau vina pe PC si UDMR. Conservatorii si udemeristii au fost ieri acuzati oficial de Emil Boc ca, sub acoperirea votului secret, dovedesc ca au ramas alaturi de Adrian Nastase si PSD.

Suspiciunile lui Boc se bazeaza si pe faptul ca luni seara, in coalitie, dupa o cearta zdravana cu PD pe tema legii minoritatilor, UDMR a anuntat ca nu are de gand sa accepte procedura de vot deschis. "Voi aveti mandat imperativ de la Cotroceni, noi avem mandat reprezentativ de la electoratul nostru", le-ar fi zis reprezentantii Uniunii.

Majoritatea conservatorilor, care au fost de acord cu votul secret, spun insa ca au votat in favoarea incuviintarii perchezitiei. In tabara UDMR, lucrurile stau altfel. Deputatii Uniunii, cu cateva exceptii, au refuzat sa recunoasca daca au votat sau nu in favoarea lui Nastase.

Cat priveste votul secret pentru care au optat, ei sustin ca acestea sunt prevederile regulamentare in cazul persoanelor.

Sergiu Andon (PC) recunoaste ca a votat impotriva perchezitiei

Deputatul conservator Sergiu Andon este singurul reprezentant al puterii care a recunoscut ca a votat impotriva cererii de perchezitie. "Am hotarat ca nu pot vota in numele meu si am decis sa-mi consult electoratul din circumscriptie. Am facut un esantion din primarii si viceprimarii din judetul Dambovita. Cei mai multi s-au pronuntat impotriva ei", a explicat el.

Articol integral in EVZ.

„Procurorii voiau sa intre in Zambaccian ca sa scoata un bilet «MITA» din tocarie"

preluare Gandul

Coleg de dosar cu Adrian Nastase in povestea „Aurul dacic", deputatul PSD Dan Iosif face o declaratie incendiara. Iosif sustine ca procurorii voiau sa intre in casa ex-premierului pentru a gasi bratari dacice si cosoni.

Deputatul PSD a declarat pentru ziarul Gandul ca aceasta informatie o are de la o sursa bine informata: "un procuror exclus din ancheta si mutat din PNA". Mai mult, Iosif spune ca perchezitia in Zambaccian urmarea descoperirea unui bilet suspect.

"Procurorii voiau sa intre la perchezitie, in casa lui Adrian Nastase, pentru a descoperi un bilet pe care scria MITA. Acest bilet urma sa fie gasit in tocaria unui geam", sustine deputatul PSD.

Acesta spune ca, avand in vedere ca imobilul din Zambaccian a fost construit cu doi ani inainte de schimbarea puterii, povestea biletului i se pare o inscenare. „Din ce am inteles, acel bilet urma, de fapt, sa fie strecurat in casa lui Nastase", sustine Iosif. Aceasta informatie este intarita de mai multe surse judiciare.

Astfel, biletul ar exista in tocaria casei din Zambaccian, insa diferenta ar fi ca acesta ar fi fost „montat" din dispozitia lui Sergiu Sechelariu – gest prin care omul de afaceri si-ar fi asigurat spatele.

Articol itegral in Gandul.