Comisia de ancheta a accidentului in care a fost implicat un elicopter SMURD a ajuns la concluzia ca prabusirea aparatului de zbor a fost cauzata de conditiile meteo nefavorabile. In accidentul care a avut loc pe 9 ianuarie au murit patru persoane.

Reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor au prezentat marti concluziile anchetei efectuate in cazul elicopterului MAI prabusit la Iasi.

Conform anchetatorilor, din cauza vremii nefavorabile aeronava s-a prabusit , rostogolindu-se pe o distanta de 30-40 de metri, moment in care cele doua dintre persoanele aflate la bord (un medic si o asistenta) au fost proiectate in afara aeronavei. Corpurile pilotului si copilotului au ramas in interiorul elicopterului si au fost gasite ulterior.

Un elicopter apartinand Ministerului de Interne dar care fusese inchiriat de serviciul de interventie medicala SMURD s-a prabusit, pe 9 ianuarie, la trei kilometri de pista aeroportului din Iasi. Elicopterul care facea un zbor de rutina, a cazut in apropiere de Unitatea militara de la Holboca.

Cei doi piloti morti in accident erau de la Unitatatea Speciala de Aviatie a Ministerului Administratiei si Internelor si au fost avansati post-mortem

Aparatul de tip EC 135, - apartinea Unitatii Speciale de Aviatie a Ministerului Administratie si Internelor si era folosit de SMURD pentru misiunile din zona Moldovei, fiind utilizat la misiuni inca din septembrie 2005, cand a fost achizitionat alaturi de alte aparate de acelasi fel.

Elicopterele au fost oprite la sol din 11 ianuarie si pana in 15 februarie, dupa ce specialistii au stabilit ca aparatul de zbor nu avea vreo defectiune tehnica.