Alegerea tanarului liberal Bogdan Olteanu ca presedinte al Camerei Deputatilor inca din primul tur a fost asigurata, spre surpriza celor prezenti, de PRM care si-a anuntat sustinerea pentru candidatul Aliantei sub motiv ca doreste stabilitate in vederea aderarii la UE.

Frumos spus! Sub acest nobil ideal presa a descoperit si un mobil mai terestru: PRM ar fi primit un sediu, in locul celui pierdut prin retrocedari. PRM a aratat astfel tuturor (si in primul rand PC care incerca sa para arbitrul coalitiei) cine este adevaratul arbitru in parlament.

Conservatorii, care au vrut sa dea o lectie coalitiei, au primit o lectie de la aliati: uite, bre, solutie imorala, cum se negociaza! Cu adversarii, nu cu partenerii! Proaspatul presedinte Olteanu si-a tinut discursul inaugural anuntandu-si intentia de a reforma Camera prin votul uninominal, codul electoral si legea lustratiei si de a-i reface imaginea colaborand cu societatea civila si largind

accesul presei: "voi incerca sa creez un nou model de presedinte al Camerei, coborand in strada printre oameni, conectat la nevoile oamenilor". Un presedinte-jucator, cu alte cuvinte. Promisiunile dlui Olteanu suna bine. Incantat, premierul Tariceanu si-a felicitat finul despre care a declarat ca e "primul presedinte al Camerei care nu a fost marcat de perioada comunista".

Normal ca n-a fost marcat! Cand ai bunica (Ghizela Vass) - in CC al PCR si stai in vila pe Kiseleff nu prea ai cum sa fii marcat. De ce nu s-o fi limitat sa spuna ca e primul presedinte liberal al Camerei? Vorba dlui Basescu: Caline, ai uitat de taranistul Diaconescu? Dar amnezia salveaza cumetria - drept dovada nepotul matusii Tamara a fost inlocuit de nepotul bunicii Ghizela.

In aceeasi zi, dl Serban Mihailescu zis Micky Spaga si-a transformat porecla in acuzatie de luare de mita: 11 pusti de vanatoare pe care fostul sau consilier Fanel Pavalache (inchis tot pentru luare de mita) pretinde ca i le-a dat in schimbul functiei. Dl Mihailescu sustine ca nu stie nimic de pustile respective - care s-or fi dus direct spre alte panoplii celebre.

In acelasi dosar apare ca purtator de arma si dl Marin Bucur. Avand aceeasi origine sanatoasa (din Tartasesti) ca dl Nastase si aceeasi pasiune bolnavicioasa pentru vanatoare, dl Bucur se bucura de o avere fabuloasa: zeci de mii de hectare plus ditamai castelul in munti. Se pare ca "gasca lui Nastase" cand ochea un teren sau un castel, il si nimerea. In fine, vom vedea la DNA.

Pana atunci revenit la conducerea reformei morale in PSD, dl Iliescu numara de zor "pasii inapoi" pe care trebuie sa-i faca diverse persoane care au intinat partidul. Logic! Pai, cine se pricepe mai bine ca dl Iliescu la pasii inapoi?