Merkantil, divizia de leasing a bancii ungare OTP, urmeaza sa isi extinda activitatea in Romania si Croatia pina la sfirsitul acestui an, informeaza presa maghiara.

Conform cotidianului budapestan Vilaggazdasag, Merkantil isi propune ca pe termen scurt sa intre intre primele zece companii de leasing din Romania si Croatia.

Directorul executiv al companiei ungare, Marev Nikolay, a declarat ca Merkantil isi propune sa ajunga la un portofoliu al contracte in valoare de circa 25-30 milioane euro pina la sfirsitul lui 2006.

Grupul financiar bancar ungar OTP Bank detine majoritatea actiunilor la Robank Romania si este interesat si de achizitionarea CEC. In viitorul apropiat, conform oficialilor maghiari, OTP este decis sa achizitioneze circa 10% din piata bancara din Romania.

In noiembrie 2005, OTP – prin subsidiara sa Garancia Insurance Ltd., a cumparat 95,81% din actiunile companiei de asigurari din Romania, Ceccar Romas. Valoarea tranzactiei a fost de 1,92 milioane euro.

Ceccar-Romas si-a inceput activitatea in anul 1998 si are o retea teritoriala de 42 de sucursale in Romania. Recent compania si-a majorat capitalul social cu 4,3 milioane euro, pana la 5,2 milioane euro.