BT Asigurari Transilvania a anuntat vineri, ca la finalul anului 2005, in numai sase luni de la formarea departamentului corporate, ponderea primelor subscrise in acest segment a fost de 14% din totalul subscrierilor pe companie, reprezentand 3,8 milioane de Euro, depasind de 4,5 ori estimarile initiale.

Compania estimeaza ca in acest an, 25% din totalul primelor brute subscrise pe companie, total estimat la 180 milioane lei, va fi generat de catre persoanele juridice.

"Argumentele cele mai importante care stau la baza estimarilor noastre sunt satisfactia clientilor si cererea tot mai mare de servicii financiare integrate. Avem deja exemple concludente in acest sens, care ne determina sa ne dezvoltam rapid pentru a putea face fata cererii", a declarat Catalin Ilie, directorul general de vanzari al BT Asigurari.

BT Asigurari a fost infiintata in anul 1994, principalul actionar al companiei fiind Banca Transilvania, care controleaza 86,5% din titlurile societatii. Anul trecut, volumul primelor brute subscrise ale BT Asigurari a crescut cu 293% fata de anul 2004, ajungand la valoarea de peste 103,7 milioane lei.

Compania a inregistrat in anul 2005 un profit brut de peste opt miliaone lei, in crestere cu 17,2% fata de rezultatul financiar obtinut in anul anterior.