Bucurestiul se sufoca de praf. Potrivit Asociatiei Expertilor de Mediu, in Bucuresti cantitatea de praf pe kilometrul patrat este de 280 de tone, spre deosebire de alte capitale europene unde raportul este de 20 de tone kilometrul patrat. In numai 16 ani, Bucurestiul si-a redus de aproape trei ori suparafetele acoperite de verdeata.

Cantitatea de praf din Bucuresti este de 260-280 tone pe kilometru patrat. Acest lucru nu este intalnit in nici una dintre capitalele din Europa, unde vorbim despre un alt ordin de marime, de sub 20 tone/kmp", a declarat Florin Vasiliu, vice-presedintele Asociatie Expertilor de Mediu.

Florin Vasiliu a mai declarat ca fata de suprafata de 35 de milioane de metri patrati acoperiti de verdeata in anul 1989, in acest moment Capitala mai beneficiaza de doar 13 milioane. Astfel, la nivel european media spatiilor verzi la nivel national este de 33% in timp ce in Romania media este de doar 25%.

"Spatiile verzi reprezinta o bariera impotriva prafului, purifica aerul si diminueaza poluarea fonica. Totodata, ele ajuta la atenuarea diferentelor de temperatura intre anotimpuri si intre zi si noapte", a mai adaugat Vasiliu.