CA IB Asset Management a anuntat miercuri, lansarea fondului deschis de investitii Premio, care se adreseaza integral investitiilor in actiuni pe piata romaneasca de capital, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Fondul porneste cu un capital initial de peste un milion euro echivalent in lei, avand ca depozitar HVB Bank Romania si este complementar celorlalte doua fonduri cu investitii denominate in lei, Stabilo, respectiv Integro.

Fondul urmeaza a fi distribuit atat prin CA IB cat si prin HVB Bank Romania. De asemenea, HVB Bank este agent autorizat pentru distributia tuturor fondurilor oferite de CA IB Asset Management.

"Desi este un fond administrat activ si nu unul de tip index, PREMIO este primul fond din piata romaneasca care isi propune ca reper de masurare a performantei o combinatie de indici bursieri. Astfel, pentru primele 6 luni de activitate, acest benchmark este reprezentat in proportie de 55% de indicele BET, respectiv 45% de BET-FI", a declarat Florin Dolea, directorul executiv al CA IB.

Pe langa cele trei fonduri, CA IB mai administreaza si Europa Obligatiuni, un fond deschis cu investitii preponderent in obligatiuni guvernamentale emise de tarile membre ale Uniunii Europene, iar, nu in ultimul rand, portofolii individuale pentru investitori cu un specific care nu se incadreaza in celelalte categorii mentionate mai sus.

"Aceasta implicare a HVB s-a reflectat in volumul vanzarilor de fonduri, care a depasit pragul de 3,5 milioane euro, inregistrand o evolutie peste asteptari chiar din primele saptamani dupa inceperea activitatii de distributie ", a precizat Eliza Radu, Director Departament Dezvoltare Produse, in cadrul Diviziei de Retail Banking a HVB Bank Romania.

Compania CA IB Asset Management a fost infiintata in anul 2003 de catre Capital Invest GmbH si HVB Bank Romania, administrand in prezent active de peste 14 milioane de euro. Cu un capital social de 1.885.000 lei, CA IB este una dintre cele mai capitalizate societati de administrare a investitiilor din Romania. Societatea este membra a UniCredit Group din noiembrie 2005.