Anul trecut, volumul schimburilor comerciale romano-irlandeze a depasit 235,80 milioane euro, cu 48,04% mai mult decat in anul 2004, iar la nivelul lunii martie 2006 schimburile bilaterale au inregistrat 58,03 milioane euro.

Datele au fost prezentate joi in cadrul intalnirii dintre Iuliu Winkler, ministru delegat pentru comert si omologul, Michael Ahern - ministru delegat pentru comert din Irlanda.

Oficialul irlandez se afla in Romania cu ocazia unui forum de afaceri destinat sectorului IT, organizat de agentia guvernamentala specializata in promovarea exporturilor Enterprise Ireland si este insotit de o misiune economica la care participa 15 companii irlandeze din domeniul IT.

Cei doi oficiali au discutat despre stadiul in care se afla relatiile bilaterale si perspectivele de dezvoltare ale acestora.

Ministrul delegat pentru comert Iuliu Winkler a evidentiat necesitatea intensificarii contactelor la nivel de operatori economici, asociatii profesionale, camere de comert precum si necesitatea organizarii de misiuni economice specializate pentru dinamizarea schimburilor comerciale bilaterale.

Potrivit Ministerului Economiei si Comertului, la sfarsitul lunii martie a anului 2006 erau inregistrate in Romania 360 societati mixte romano-irlandeze cu un capital total investit de 17,27 milioane euro.