"Solutia imorala" nu s-a multumit cu performanta de a ocupa ani de zile fotolii parlamentare fara sa fi participat vreodata, pe propriile picioare, la alegeri, ci doar oferind servicii media contra locuri pe listele altora. A vrut mai mult: post de vicepremier. Tupeul de tip securist nu are limite.

De mai multa vreme, Voiculescu insista cu sugestii gen cat de bine i-ar sta lui ca prim-ministru si nu-l ia nimeni in seama. De ce l-ar lua, cand el nu stie nici macar ce partid conduce? A incercat sa scrie diverse volume cu iz de platforme-program, dar "originalitatea" ideilor sale n-a starnit decat rasete. Drept pentru care a lasat balta umanismul si a optat pentru curentul popular.

N-a fost prea inspirat. Europenii i-au trantit usa in nas, ba chiar l-au facut de bafta in public. Tot pe chestiuni de Securitate. Dar, cum tupeul n-are limite, iar politica damboviteana e avida de solutii care mai de care mai imorale, PC a plecat pe locurile PSD si a ajuns la guvernare cu Alianta. Plus post de vicepremier. Pentru Copos.

Numai ca respectivul a avut treaba mai mult cu DNA-ul decat cu guvernarea, asa ca fotoliul a devenit repede vacant. Bunul-simt ar fi indemnat si PC-ul, si UDMR-ul sa ia exemplu de la PD si sa renunte la acele fotolii, special create pentru a domoli anumite orgolii de partid, nicidecum din vreo nevoie reala de a optimiza guvernarea Romaniei. PD a dovedit inutilitatea functiei de vicepremier.

Mai mult, s-au creat si economii la bugetul Executivului, fiecare vice avand o bogata suita aferenta. Pe cat de bogata, pe atat de inutila si aceasta.

Numai ca Voiculescu avea alte planuri. Daca n-a fost sa fie premier, merge si vice. Dar cu fite. Adica, il accepta doar daca i se accepta programul! N-a mai fost nevoie, ca a venit dosarul. Cel care facea legatura intre Felix-turnatorul si Voiculescu, liderul de partid. CNSAS nu mai are nici un fel de dubii.

Ce surprinde pana la scarba e acelasi tupeu cu iz de Securitate prin care Voiculescu arunca anatema asupra unei importante parti a populatiei. Cica toti cei care au lucrat la stat au fost, ca si el, colaboratori ai Securitatii. Ba, mai mult, revine la o veche tema: securistii au facut si lucruri bune pentru tara.

Cu ani in urma, aducea pe micul ecran un elogiu furturilor de tehnologie cu care se indeletniceau securistii in exterior.

Apologia jafului ca fenomen benefic pentru patrie, diversiune de pura extractie securista, este extrem de nociva intr-o tara unde totul e confuz. La urma-urmei, Voiculescu e mic copil, un umil turnator, fata de generalul de Securitate Plesita, care se lauda pe micile ecrane cum batea el disidenti. Fara sa i se intample nimic.

La 17 ani de la caderea comunismului, tortionarii fostului regim totalitar sunt bine mersi, ai mai in varsta - cu pensii grase, ai mai tineri - cu conturi si mai grase din jafuri succesive sau cu posturi parlamentare de unde croiesc democratia.

Ba unii au devenit chiar ordonatori de burse si fonduri occidentale pentru promovarea principiilor democratice si ale statului de drept! Din cauza acestei mafii uriase, Romania a ajuns la coada fostelor tari comuniste. Si nici aici nu se simte prea bine, cata vreme viitorul sau, stabilitatea atat de necesara intrarii in normalitate, depinde si astazi de cate un dosar.

Iata, un dosar bine livrat impiedica un fost colaborator al Securitatii sa devina prim-ministru. Numai ca, intre timp, Felix si-a injghebat un partid de care depinde o extrem de fragila majoritate parlamentara. Daca se supara Felix si pleaca de la guvernare? Cade guvernul? Cade.

Poate e mai bine. Vin anticipatele si vom vedea ce s-o alege.