Alianta PNL-PD exista doar pe hartie. Saptamana aceasta este a doua oara consecutiv cand liberalii si democratii nu se mai intrunesc in sedinta Consiliului National de Coordonare (CNC).

Saptamana trecuta, premierul Tariceanu preciza, intr-o sedinta a PNL, ca el nu mai vrea sa ia parte la sedintele CNC, "pentru ca de fiecare data altii au beneficii de imagine".

PD pune tunurile pe Atanasiu

De altfel, democratii l-au atacat ieri pe ministrul liberal al apararii, Teodor Atanasiu. "Daca as fi fost in locul lui Atanasiu, as fi demisionat", a declarat vicepresedintele democrat Sorin Frunzaverde, fost ministru al apararii.

Conducerea PD a discutat pe larg subiectul retragerii trupelor romanesti din Irak insa, urmand indicatiile date saptamana trecuta de presedintele Traian Basescu, s-a ferit sa aiba o pozitie oficiala transanta pe acest subiect.

Totusi, in spatele usilor inchise, unii dintre liderii democrati au pledat pentru o pozitie mai ofensiva a partidului. Potrivit unor surse, vicepresedintele Cezar Preda a cerut ca PD sa solicite oficial demisia lui Teodor Atanasiu, dar nu a fost sustinut de ceilalti democrati.

Mai mult, sfatuiti de Traian Basescu in privinta unor efecte negative ale unui refuz clar referitor la retragerea trupelor, pedistii si-au nuantat declaratiile.

Integral in EVZ