Acum 3 ani, Portugalia a invins Franta intr-un meci al echipelor de tineret. Antrenorul francezilor, Raymond Domenech, iritat la acea vreme de duritatea tinerilor fotbalisti lusitani: "Se cred pe vremea conchistadorilor?" Este o cu totul alta situatie, a declarat ieri Domenech.

Oare? Fundasul Gallas a dat o definitie mai putin diplomatica decit cea a antrenorului: "Portughezii sunt niste provocatori!" Gallas a amintit episodul din sferturi, cind Cristiano Ronaldo s-a dus linga arbitru pentru a se asigura ca englezul Rooney va fi eliminat: "Tot timpul ne vor provoca, trebuie sa ne pastram singele rece!"

"Daca reducem Portugalia la atit, facem o eroare. Ne vor pune mari probleme tehnice, tactice, acestea ma preocupa, nu simularile".

Raymond Domenech, antrenor Franta

Tema a ajuns si in conferinta de presa a antrenorului portughez.

"Am venit aici sa vorbim despre fotbal, nu despre prostiile care apar in Paris Soir. De trei ani si jumatate de cind antrenez Portugalia, echipa nu a primit decit doua cartonase rosii, si acestea aici, contra Olandei. In acest interval, Franta a primit mai putine cartonase rosii?"

Felipe Scolari

Deco este gata "sa decoleze" dupa ce si-a ispasit etapa de suspendare ( cartonas rosu primit contra Olandei). Revenirea mijlocasului este oportuna, pentru ca Figo nu s-a antrenat ieri din cauza unei contracturi musculare. Aceeasi problema si pentru Cristiano Ronaldo, insa acesta are sanse mai mari sa joace, confrom declaratiei facute de propriul antrenor.

Francezii recitesc interviul acordat de Michel Platini a carui previziune (o finala Franta-Italia) s-a implinit pe jumatate: "Daca Zidane face acelasi meci cum l-am vazut cu Brazilia, vom cistiga. Daca nu, orice e posibil. Pentru ca Portugalia a eliminat pina acum Olanda si Anglia. Ceea ce nu reprezinta putin lucru!"