Preturile terenurilor au crescut consistent in ultimii doi ani si nu exista semnale ca s-ar putea vorbi de o stagnare in viitorul apropiat. Exceptie vor face terenurile din zone cu infrastructura precara.

Terenurile sint privite ca cea mai sigura investitie din domeniul imobiliar. Optimismul celor care spera in profiturile ce se vor obtine din terenurile pe care le detin provine din cresterile spectaculoase ale preturilor inregistrate in ultimii ani.

Cei care detin insa parcele in zone fara utilitati nu trebuie sa se astepte la mari cistiguri, deoarece nu exista motive care sa duca la o crestere a preturilor acestora. Nici macar integrarea in Uniunea Europeana nu va creste valoarea suprafetelor din aceasta categorie. Aderarea impulsioneaza insa piata terenurilor agricole.

Migratie spre periferie

Conform unei analize realizate de compania Regatta, dezvoltatorii mari si-au indreptat atentia spre zonele centrale din Bucuresti, dar si spre cele considerate pina in urma cu trei-cinci ani drept periferice, dar care datorita dezvoltarii orasului au capatat o importanta deosebita.

„Un alt motiv al interesului pentru aceste zone il reprezinta posibilitatea dezvoltarilor rezidentiale pentru clasa medie, dar si dezvoltarile de birouri de clasa A si B tot mai solicitate pe fondul cresterii accentuate a preturilor in zonele ultracentrale si central-nord.

Articol integral in Cotidianul