Conservatorii sunt din ce in ce mai nemultumiti de felul in care Dan Vociculescu conduce partidul. Probleme de imagine ale liderului PC, despre care CNSAS a decis ca a facut politie politica, si scorurile proaste din sondaje au creat agitatie in partidul lui Voiculescu. Sunt cel putin doua tabere care se lupta pentru putere. O prima grupare il sustine pe Florin Anghel pentru sefia partidului.

O alta il vede pe Codrut Seres drept “singurul care poate salva Partidul Conservator”. Ambele tabere vor organizarea unui Consiliu Extraordinar sau a unui Congres inainte de termen.

“Eu conduc acum partidul”

Liderul PC Prahova Florin Anghel este printre putinii care au indraznit sa-i faca observatii lui Dan Voiculescu cu privire la felul in care conduce partidul. La reuniunea de la Sinaia, cand s-a discutat despre iesirea de la guvernare, Anghel i-a aruncat in fata sefului PC ca gestioneaza prost relatia dintre centru si teritoriu.

“Eu intotdeauna am avut curajul sa fac observatii, inclusiv in Biroul Politic, pe teme sensibile precum Copos sau procentele mici din sondaje”, povesteste Anghel. Ca sa-i inchida gura, Voiculescu i-a promis inca de la Sinaia ca il pune presedintele Consiliului Executiv al PC si il lasa sase luni sa demonstreze ce poate.

“Unii s-au bucurat, in speranta ca imi voi rupe gatul si vor scapa de mine!”, pretinde seful PC de la Prahova. Apropiatii lui Voiculescu nu au vazut cu ochi buni numirea lui Anghel. El este cel care, potrivit unor surse, s-a aflat in fruntea revoltei care l-a fortat pe Voiculescu sa renunte la planurile sale de a parasi guvernarea.

A doua zi dupa razmerita, Anghel a devenit presedintele Consiliului cu acte in regula. “Eu conduc acum partidul”, se lauda el.

Atentat la scaunul lui Voiculescu si Congres extraordinar

Fronda lui Anghel a facut impresie buna prin partid. „Stiu ca am multi sustinatori in PC, care ma admira tocmai pentru ca am avut curajul sa vorbesc”. Gratie acestui sprijin, el nu exclude o eventuala candidatura la presedintia partidului, adica tocmai la scaunul lui Dan Voiculescu. „ Da.

As putea candida la presedintia PC la un eventual Congres Extraordinar”, admite seful Consiliului judetean Prahova. El estimeaza ca un asemenea eveniment se poate organiza peste trei luni.

Voiculescu - legat de antene

In ciuda ambitiilor mari, Florin Anghel se fereste sa-l atace direct pe Dan Voiculescu. „In partid nu e un curent anti-Voiculescu, dar e o tendita de a promova oameni mai tineri si cu o imagine buna”, spune el. Pragmatic, Anghel recunoaste ca fara ziarele si televiziunile actualului presedinte PC ar avea o mare problema.

„Nu putem gandi PC fara Dan Voiculescu. Sunt si ratiuni media: cum am putea cladi un partid puternic, daca media domnului Voiculescu ne e potrivnica?”

Articol integral in Gandul