Premierul Calin Popescu Tariceanu a fost internat la Spitalul Elias in urma unui accident de motocicleta. Premierul a pierdut cotrolul motocicletei intr-o curba in timp ce se indrepta spre casa de la la Snagov si a intrat intr-un Ford Mondeo care circula regulamentar din sens opus.

Purtatorul de cuvant al guvernului, Oana Marinescu, a declarat ca premierul a suferit un accident minor de motocicleta si ca se simte bine.

Spusele sale au fost confirmate si de directorul Spitalului Elias, Doina Dinulescu, care a declarat ca premierul a suferit doar o entorsa si va fi in continuare sub supraveghere medicala.

Realitatea TV a afirmat ca este posibil ca premierul Tariceanu sa fi fost lovit de o masina din coloana oficiala a lui Dan Voiculescu. Supozitia se bazeaza pe faptul ca exact in zona in care a suferit accidentul premierul, o masina din coloana oficiala a lui Voiculescu a lovit un motociclist.

Un comunicat trimis de Partidul Conservator si difuzat de Antena 3 arata ca Dan Voiculescu nu a fost implicat in aceasta seara in nici un accident. De asemenea nici una din masinile ce faceau parte din coloana oficiala a presedintelui PC nu a fost implicata in vreun accident.

Premierul motorad
(sursa: EVZ)

Politia Ilfov declara ca premierul Calin Popescu Tariceranu a pierdut controlul motocicletei intr-o curba si a intrat intr-un autoturism Ford Mondeo care circula regulementar din sens opus.

Potrivit Antenei 3, ofiterii de politie s-au contrat cu ofiterii SPP care l-au insotit pe premier. Ofiterii SPP au luat motocicleta si au dus-o la Bucuresti desi, conform legii, aceasta ar fi trebuit sa ramana la fata locului mai mult timp pentru masuratori.

Soferul autoturismului Ford Mondeo nu a suferit leziuni corporale in urma accidentului. Masina nu facea parte insa din vreo coloana oficiala.

La spitalul Elias a venit in graba si ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu. Este foarte posibil ca premierul sa fie transportat la Spitalul Municipal, unde exista singurul computer tomograf.

Analistul militar, Radu Tudor, a declarat la Antena 3 ca premierul a incalcat grav prevederile privind siguranta persoanelor de stat conducand singur motocicleta. Directorul general al SPP, generalul Lucian Pahontu, spune ca nicaieri in lege nu exista o prevedere care sa-i interzica premierului sau sefului de stat sa conduca pe perioada mandatului.

Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, sustine ca premierul a fost insotit in permanenta de grupul de securitate si paza.

In semn de solidaritate cu Tariceanu, mai multi motociclisti au venit la Spitalul Elias.