Raiffeisen Bank a inregistrat la sfarsitul primului semestru al anului 2006 un profit inainte de impozitare de 21 de milioane euro (conform IFRS), cu 28% mai mare fata de 30 iunie 2005 cand valoarea sa a fost de 16,4 milioane de euro. Profitul inregistrat dupa impozitare a fost de 17,5 milioane de euro.

In aceeasi perioada, Raiffeisen International a obtinut un profit consolidat de aproximativ 289 de milioane de euro, in crestere cu circa 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Activele totale au crescut cu aproape 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 3,2 miliarde euro, se arata intr-un comunicat al companiei.

In totalul activelor bancii, creditele acordate clientilor au ajuns la 1.558 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului 2005. In acelasi timp, depozitele clientilor au crescut cu 33%, atingand valoarea de 2.231 milioane euro.

In 2006, Raiffeisen Bank va deschide cel putin 40 de unitati noi, astfel incat la sfarsitul anului reteaua teritoriala a bancii sa ajunga la peste 255 de unitati. In prezent, banca are peste 2 milioane de clienti de retail (dintre care peste 125.000 IMM-uri) si peste 4.700 corporatii mari si medii.

La nivel mondial, Raiffeisen International a obtinut in primele sase luni ale anului curent un profit consolidat de aproximativ 289 de milioane de euro, in crestere cu circa 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conform reprezentantilor institutiei, contributia segmentului de retail la profitul total s-a majorat cu pana la 30%.

Conform unui comunicat al companiei, pe parcursul acestui an, Raiffeisen International a achizitionat JSC Impexbank din Rusia fiind integrata in luna mai, astfel devenind cel mai mare grup bancar strain pe piata ruseasca.

La sfarsitul lunii iulie anul curent, Raiffeisen a anuntat achizitia bancii din Cehia, eBanka. Prin aceasta noua achizitie, Raiffeisen International si-a extins baza de clienti in Cehia cu 70%.

Creditele si avansurile acordate clientilor au inregistrat o crestere de 17,4% fata de sfarsitul anului trecut, atingand suma de 29 de miliarde de euro. Potrivit datelor companiei, depozitele clientilor au ajuns la 28 miliarde de euro, in crestere cu 12,7% comparativ cu sfarsitul anului trecut.

Raiffeisen International coordoneaza una dintre cele mai importante retele bancare din Europa Centrala si de Est, fiind prezenta in 16 piete din regiune. Mai mult de 11 milioane de clienti sunt deserviti in cele 2.700 de unitati.

Raiffeisen International este subsidiara consolidata a Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG, care detine 70% din actiuni. Restul de 30% din actiuni sunt tranzactionate la Bursa de Valori din Viena.