La o zi dupa dejucarea atentatelor teroriste din Marea Britanie, ministrul britanic de interne, John Reid a declarat, intr-o conferinta de presa ca nivelul de alarma se mentine critic, aratand ca “in mod sigur mai exista anumite legaturi, pe care nu le cunoastem”.

John Reid a subliniat ca numai cooperarea internationala a facut posibila dejucarea atentatului si a multumit in mod deosebit Pakistanului, pentru ajutorul acordat.

Ministrul Transporturilor, Douglas Alexander a anuntat ca reprezentantii companiilor aeriene urmeaza sa se intalneasca pentru a stabili un plan comun de actiuni. Ei vor lua in discutie si propunerea privind interzicerea transportarii lichidelor la bordul avioanelor comerciale.

Masurile vin dupa ce, joi, autoritatile britanice au anuntat ca au dejucat un atentat terorist de proportii. Planul viza aruncarea in aer, cu ajutorul unor explozibili lichizi, a mai multor avioane care faceau legatura intre Marea Britanie si Statele Unite.

Politia britanica a arestat 21 de persoane miercuri noaptea, la Londra, in urma unor operatiuni de urmarire care au durat mai multe luni. In cursul serii de joi, numarul arestatilor a ajuns la 24.

Toti cei arestati sunt cetateni britanici de origine pakistaneza.