Telenovela israeliana in care actorul principal, presedintele Moshe Katzav, este acuzat de hartuire sexuala, a atins punctul culminant. In principiu, Katzav este banuit ca ar fi abuzat de autoritatea sa si ar fi constrans doua angajate ale presedintiei sa intretina relatii sexuale cu el, amenintandu-le ca la va concedia in cazul in care i-ar respinge avansurile.

Potrivit presei israeliene, acuzatiile merg insa mai departe, de la hartuire sexuala pana la viol, iar violul se pedepseste cu 20 de ani de inchisoare. De doua zile, presedintele este interogat de anchetatori la resedinta sa oficiala din Ierusalim in cazul acuzatiilor de hartuire sexuala.

La inceputul saptamanii, presedintelui i-au fost confiscate computere si documente. In curand, se va decide daca va exista o confruntare directa intre presedinte si femeia care a depus plangerea, cunoscuta doar drept "A.", si daca este necesara chestionarea sotiei lui Katzav, Gila.

Potrivit presedintiei, Moshe Katzav a cooperat pe deplin si a raspuns la toate intrebarile, fiind avertizat ca orice va spune poate fi folosit impotriva sa. Evident, seful statului evreu a negat toate acuzatiile care i se aduc.

Katzav trebuia sa plece de ieri in concediu impreuna cu copiii si nepotii, dar a insistat sa se continue investigatia pentru a-si demonstra nevinovatia, informeaza "Jerusalem Post". Tot scandalul a izbucnit in urma cu doua luni, cand presedintele l-a avertizat pe procurorul general ca este victima unei tentative de santaj din partea unei foste angajate.

Dar, dupa ce s-au strans mai multe marturii si indicii (mai multe femei au sustinut ca au fost hartuite de Katzav inca din perioada in care acesta era ministru al Transporturilor), seful statului a trecut rapid de la statutul de victima la cea de suspect. Acum este audiat in calitate de martor pentru a se stabili varianta adevarata a povestii.

S-ar parea ca presedintele ar fi avut relatii cu cele doua femei in acelasi timp. Fiecare credea ca este singura amanta, iar una dintre ele s-a gandit sa se razbune, depunand plangere pentru hartuire sexuala. Aceasta ar fi varianta sustinuta de presedinte.

Presa asteapta demisia presedintelui

Politia mai investigheaza si suspiciunile referitoare la modul in care seful statului a administrat dosarele de gratiere care i-au fost remise. Conform presei, Katzav ar fi favorizat unii detinuti.

Cotidianul Maariv a afirmat ca unul dintre sefii lumii interlope, Zeev Rosenstein, ar fi fost avertizat de membri ai Biroului presedintelui in legatura cu faptul ca era supravegheat de politie si urma sa fie arestat.

Integral in Gandul