Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a anuntat, luni, ca de la inceputul acestui an, soldul creditelor acordate persoanelor juridice de catre banca a crescut de aproape trei ori, ajungand la 500 de milioane de lei. Potrivit unui comunicat de presa al institutiei bancare, peste 90% din totalul creditelor au fost acordate intreprinderilor mici si mijlocii.

Conform informatiilor bancii, 55% din totalul creditelor au avut ca destinatie principala finantarea investitiilor, 40% au fost acordate pentru finantarea nevoilor pe termen scurt, iar 4% au reprezentat creditele pentru finantarea stocurilor.

CEC a demarat recent activitatea de creditare in valuta, portofoliul de credite ajungand in prezent la peste sase milioane euro. Dintre acestea, prin programul "SME Finance Facility", de finantare a IMM-urilor din surse BERD - UE, au fost acordate 36 de credite, insumand 1,6 milioane euro.

Fondata in anul 1864, CEC are in prezent, un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de peste 6 miliarde lei noi si o retea de peste 1.400 unitati, in mediul urban si rural. Banca are ca obiectiv principal in 2006 cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, persoane fizice si juridice, precum si prin lansarea de noi servicii bancare.

CEC se afla in continuare in proces de restructurare si in acelasi timp a intrat in ultima faza a procesului de privatizare. Investitorii care au mai ramas in cursa pentru privatizarea CEC sunt National Bank of Greece si OTP Bank. Cele doua banci trebuie sa depuna ofertele finale pana la sfarsitul acestei luni.