Dezbaterea celor mai importante dintre legile, care se aflau marti pe ordinea de zi a Senatului a fost amanata cu o zi. Decizia a fost luata in Biroul Permanent si a fost motivata de absenta masiva a senatorilor de la sedinta in plen.

Astfel dezbaterile la legea Curtii de Conturi, a societatilor comerciale si cea a privatizarii BCR au fost amanate pentru miercuri.

Surse din interiorul grupului parlamentar PNL au declarat pentru HotNews.ro ca amanarea dezbaterilor celor trei legi a fost facuta din cauza temerii privind posibila neintrunire a cvorumului. In cazul in care se inregistra o prezenta minima a senatorilor exista riscul ca cele trei legi sa nu fie adoptate.

Pentru a evita o astfel de situatie, liderii grupurilor parlamentare au hotarat ca aceste acte normative sa fie puse la urma listei de dezbateri, astfel incat sa nu existe nici un risc, au explicat sursele din interiorul PNL.

Senatorii se reunesc in sesiune extraordinara, in perioada 29-31 august, pentru a adopta o serie de legi importante pentru aderarea Romaniei la UE. Pe ordinea de zi mai figureaza alte 15 proiecte de lege care au termen de aprobare tacita pana pe 4 septembrie.