Paul McCartney a declarat se simte este bine, in ciuda tulburatoarei despartiri. McCartney a tinut luni o conferinta de presa cu ocazia lansarii noului sau album, "Ecce Cor Meum”, fara a comenta nimic referitor la divortul de cea de-a doua sotie, Heather Mills McCartney.

Intrebat cum se simte in urma evenimentelor din ultimele luni, McCartney a declarat: “Ma simt bine, multumesc. Toate sunt la locul lor. Ceea ce imi ofera bucurii este muzica. Este ceva ce iubesc sa fac, ceva care ma sprijina emotional. Sunt aproape de a finaliza acest proiect.”

McCartney a declarat ca a inceput "Ecce Cor Meum" cand prima sa sotie, Linda, era inca in viata. Dupa ce aceasta a decedat in anul 1998, din cauza cancerului la san, artistul a incetat lucrarile la acest album.

“A trecut un an si ceva pana sa pot sa continui acest album. Personalitatea Lindei se regaseste foarte mult in acest album. “

McCartney a declarat ca textele melodiilor albumului "Ecce Cor Meum" sunt inspirate din ceea ce crede el ca este important in viata.

“In momentul in care am inceput acest album m-am gandit: “ce vreau ca aceste melodii sa exprime?”. Am inceput sa fac o lista cu toate lucrurile care ma intereseaza despre adevar, dragoste, onestitate si bunatate, lucruri pe care le consider cele mai importante in viata.”