Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat marti societatii BT Leasing Transilvania IFN (BTL) un imprumut in valoare de cinci milioane de euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), potrivit unui comunicat al institutiei de credit.

Imprumutul va permite societatii de leasing sa acorda finantari de pana la 125.000 de euro pentru noii clienti intreprinderi mici si mijlocii.

‘’IMM-urile din Romania au nevoide de mai multe modalitati de finantare pe care si le pot permite, iar dezvoltarea acestui segment este vitala pentru economie’’, a declarat Kurt Geiger, director Business Group pentru institutii financiare in cadrul BERD.

Imprumutul a fost acordat in cadrul programului regional de facilitare a finantarii sectorului de intreprinderi mici si mijlocii, derulat de BERD si Uniunea Europeana. Banca a alocat acestui program care se deruleaza in 11 tari fonduri totale de 1,1 miliarde euro dintre care au fost deja acordate 1,041 miliarde euro.

De la lansarea programului in anul 1999, Comisia Europeana a contribuit cu suma de 157 milioane de euro, pentru acordarea de granturi si asistenta tehnica.

BT Leasing Transilvania, subsidiara a Bancii Transilvania, a obtinut in anul 2005 o cifra de afaceri de 14,1 milioane de euro si un profit de 1,16 milioane euro.

Principalul actionar al Bancii Transilvania este BERD, cu 15% din capital.