PCfun.ro, magazin online in domeniul produselor IT, electronice si telefoanelor mobile, a lansat miercuri, in premiera pentru piata din Romania, un serviciu de credit online, potrivit unui comunicat al companiei. Serviciul este adresat persoanelor fizice si este disponibil in prima faza numai in Bucuresti, urmand un plan de extindere teritoriala in parteneriat cu Raiffeisen Bank.

“Mediul online este una dintre cele mai comode cai de achizitionare a produselor, care in multe dintre tarile europene are ponderi importante in totalul achizitiilor. PCfun.ro aduce in premiera pentru piata de retail din Romania un produs exlusiv online.

Clientul nu se va deplasa din fata calculatorului, totul se proceseaza online” a declarat Marius Ghenea presedinte FiT Distribution si PCfun.ro.

Rata de penetrare a utilizatorilor internet in Romania este, conform estimarilor, de peste 25% si va depasi in curand nivelul de 30%. Mai mult, se estimeaza o crestere si mai importanta a ponderii conexiunilor broadband in contextul scaderii preturilor si a cresterii nivelului de acces la acest tip de serviciu.

Ca in majoritatea tarilor europene, conexiunile broadband sunt motorul cresterilor in domeniul comertului online.

Cresterea valorii pietei de comert online vine si din marirea numarului de utilizatori de card, in paralel cu o crestere a increderii in modalitatile electronice de plata.

PCfun.ro este un magazin online pentru produse IT, electronice si telefoane mobile lansat in 2005. FiT Distribution, compania care administreaza magazinul online, a fost infiintata in 2002, si activeaza pe piata de distributie din Romania. In anul 2005, FiT Distribution a realizat o cifra de afaceri de sapte milioane de dolari.