Piata salariilor din Romania a avut parte de surprize in acest an, salariile angajatilor din companiile farmaceutice devansandu-le atat pe cele ale bancherilor cat si pe cele ale angajatilor din sectorul IT, potrivit unui studiu realizat de PricewaterhouseCoopers (PwC).

In farmaceutice, salariul mediu brut a ajuns in acest an la nivelul de 2.902 lei pe luna, pe cand in sectorul bancar salariul mediu brut a fost de 2.664 lei pe luna iar in IT de 2.648 lei pe luna. Cele mai mici salarii raman in sectorul de retail.

Potrivit studiului PwC, Bucurestiul amane lider in privinta castigurilor salariale pe regiuni geografice, salariul mediu in Capitala fiind de 2.600 lei, in conditiile in care media salariala pe tara, excluzand Bucurestiul este de 1.674 lei.

Clasificarea salariilor pe departamentele companiilor arata ca cel mai bine castiga angajatii din departamentele de marketing, unde media salariala este de 5.470 lei. In departamentele juridic si resurse umane, angajatii au un salariu mediu brut lunar de 4.640 lei si respective 3.880 lei, pe cand in productie sunt cele mai mici castiguri salariale, adica 1.090 lei.