Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor HVB Banca pentru Locuinte S.A. (HVB BpL), din data de 28 septembrie 2006, a hotarat majorarea capitalului social al bancii cu 7,5 milioane de lei, aproximativ doua milioane de euro, noul capital social al HVB BpL fiind de 47,5 milioane de lei, circa 13,4 milioane euro, a anuntat vineri institutia de credit.

In urma majorarii capitalului social, structura actionariatului a ramas nemodificata.

Actionarul majoritar al institutiei de credit este Vereinsbank Victoria Bauspar AG Munchen, care detine 55% din capitalul bancii, fiind urmat de Bank Austria Creditanstalt AG Viena cu 35% din capitalul social, Banca Comerciala HVB Tiriac Bucuresti cu 9,9%, iar alti actionari detin 0,1% din capital.

HVB Banca pentru Locuinte este prezenta pe piata romaneasca incepand cu luna septembrie a anului trecut cu un produs de economisire creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Banca este membra a grupului bancar german HVB Group. Concernul german este prezent in 18 tari, are peste patru milioane clienti, peste 1000 de sucursale si aproximativ 16.500 de angajati.