Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit brut de 38,4 milioane lei, de peste zece ori mai mare decat cel raportat in perioada similara a anului, profitul net fiind de 32,7 milioane lei, conform datelor bancii.

Activele bancii se ridicau, la finele lunii septembrie, la 6,12 miliarde lei, cu un miliard lei peste nivelul consemnat dupa primele noua luni ale anului trecut.

Creditele acordate clientilor nebancari s-au dublat fata de perioada similara a anului trecut, fiind la sfarsitul celui de-al treilea trimestru de trei miliarde de lei, sursele atrase depasind 5,3 miliarde lei, cu 21% mai mult fata de sfarsitul lunii septembrie a anului trecut.

CEC este o banca fondata in anul 1864 si are in prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de peste sase miliarde lei noi si o retea de 1.391 unitati, in mediul urban si rural. Banca are ca obiectiv principal in 2006 cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, persoane fizice si juridice, concomitent cu mentinerea clientelei actuale.