Liderii Coalitiei s-au certat din nou - si asta fiindca doi dintre ei, dnii Marko Bela si Dan Voiculescu, au mari probleme cu propria apartenenta. Dl Marko Bela, de pilda, nu stie exact in ce tara se afla. Desi e vicepremier in Guvernul Romaniei, liderul UDMR reclama din ce in ce mai des autonomia Tinutului Secuiesc.

Intrucat iesirile acestuia din granitele tarii si hotarele decentei n-au intampinat nici o reactie oficiala, in Coalitie relatiile s-au alterat la nivel individual. PC a initiat si depus o motiune impotriva propriului vicepremier Marko Bela, semnata impreuna cu PRM si PSD. Motiunea a fost insa abandonata de PSD care a salvat astfel Coalitia.

Cum PC nu e la prima iesire din Coalitie - dl Dan Voiculescu iese regulat din guvern pentru a o pocni pe dna Macovei dupa care intra la loc - aliatii ii cerusera sa aleaga: ori retrage motiunea ori se retrage din guvern. Corect. Acelasi lucru trebuiau sa-l ceara si UDMR: ori isi retrage declaratiile de autonomie etnica ori se retrage din guvern.

Premierul e intr-o situatie dificila: si-a exclus colegii din PNL fiindca au suflat in front, dar a ramas la mana UDMR si PC care abuzeaza de pozitiile lor, e in rivalitate cu PD si risca sa ajunga la dispozitia PSD implinind astfel visul de aur al liberalului Patriciu de a coabita cu inamicul.

Aiurita situatie! Politicienii joaca atat de tare la doua-trei capete incat te intrebi daca nu cumva joaca si la doua-trei state. Altfel nu se explica de ce tocmai cand sa intre tara in UE ii apuca ba autonomiile, ba respingerea legilor cerute de oficialii europeni, ba daramarea Coalitiei.

Dl Talpes, fost sef al SIE si prin urmare bine informat, a cerut si deconspirarea colaboratorilor unor servicii secrete straine despre care afirma ca misuna in politica, in presa, in economie si in societatea civila de unde rasar la televizor in chip de "formatori de opinie". Intr-adevar, ar fi cazul ca macar acum Romania sa fie eliberata de incompetenta, coruptia si duplicitatea lor.

Intrebarea este daca minunea mai e posibila. Dar cum pentru presedintele Basescu minunile cu cat sunt mai disparute cu atat sunt mai vizibile: "vazusem Colosul din Rhodos si Farul din Alexandria si cam atat. Mai am de vazut si alte minuni, si gradinile suspendate", inseamna ca exista sperante. Faptul ca dl Basescu a vazut deja doua minuni disparute reprezinta in sine o alta minune a lumii.

Ei bine, daca vede si gradinile Semiramidei, e in regula: inseamna ca vom vedea si noi adevarata deconspirare.