Grupul austriac S&T System Integration & Technology Distribution, furnizor de solutii si servicii IT, incheie cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2006 cu vanzari in valoare de 113,2 milioane euro, superioare cu 35,6% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand a totalizat 83,5 milioane euro, conform unui comunicat al companiei.

Vanzarile din perioada ianuarie-septembrie 2006 au insumat 319 milioane euro, in crestere cu 41,9% in comparatie cu primele noua luni din 2005. Profitul operational inainte de deducerea dobanzilor si a taxelor in aceeasi perioada s-a ridicat la 7,6 milioane euro, superior cu 131,3% celui de 3,3 milioane euro inregistrat in cele noua luni de referinta din 2005.

Potrivit reprezentantilor companiei, aceasta crestere este rezultatul unui nivel pozitiv al comenzilor primite si orientarii companiei catre furnizarea de servicii si solutii specifice industriilor.

O comparatie a celor 18 tari pe care isi desfasoara activitatea grupul indica Polonia si Cehia ca fiind cele mai dinamice, se mai arata in comunicat. Pietele IT ale acestor tari au un grad inalt de dezvoltare si genereaza o cerere consistenta de solutii IT. In Cehia, in trimestrul al III-lea, un succes deosebit l-a inregistrat divizia de echipamente medicale.

Pe langa aceste doua tari, extrem de dinamice au fost Croatia, Serbia, Romania, Ungaria si Ucraina.

Potrivit ultimelor estimari S&T isi va depasi obiectivele de vanzari si profitul operational preconizate pentru anul fiscal 2006, adica vanzari de 400 milioane euro si un profit operational de 10 milioane euro. Cifrele estimate la momentul actual sunt de 430 milioane euro si respectiv 11 milioane euro.

Cu un numar de 2.350 de angajati, S&T este cel mai important furnizor de solutii si servicii IT pentru clientii din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si implementeaza solutii IT adaptate la cerintele clientilor din firmele medii si mari din domeniile telecomunicatiilor, bancar, utilitati, productie si din institutiile publice.

S&T Romania este centrul de coordonare pentru Regiunea Sud a grupului S&T care mai cuprinde Bulgaria, Turcia si Malta. Compania furnizeaza de asemenea servicii de suport tehnic si mentenanta pe baza de SLA, servicii de tip outsourcing.