Vestea ca Saddam Hussein a fost condamnat (in primul proces) la moarte prin spanzurare a starnit valva dar si critici cu privire la derularea procesului la sfarsitul caruia fostul dictator si-ar fi dorit un pluton de executie in locul umilitoarei spanzuratori. Acum Saddam are aceeasi sentinta cu Munaf al nostru, daca-i putem spune asa.

Judecat la Bucuresti, Munaf avea toate sansele sa scape cu fuga precum Hayssam despre care dl Blaga si sefii politiei au aflat abia acum ca acesta avea pasaport fals cu nume romanesc.

Si cum sa fi stiut cand o parte din ei se regasesc in corespondenta lui Hayssam si in evidenta PSD? Barna din ochii PSD nu l-a impiedicat pe dl Geoana sa observe ca dnii Berceanu si Videanu "continua sa fure" de la Transporturi si Primarie si sa se aleaga cu un proces din partea celor doi.

Dl Geoana l-a contrazis astfel pe colegul sau Vanghelie care tocmai constatase ca "hotii" din Alianta nu stiu "nici sa fure, nici sa conduca" in timp ce dl Madalin Voicu e de parere ca nici dl Geoana nu stie sa conduca: "PSD e condus de Andreea Marin". Surpriza este insa ca si PSD si celelalte partide sunt conduse de persoane care tocmai fac audienta mare prin propriile dosare.

Fost sef in DIE, dl Liviu Turcu (care a defectat in ?89 fugind in SUA) a adresat o adevarata provocare CNSAS in privinta deconspirarii Securitatii furnizand o lista "deloc exhaustiva" cu politicieni de prim rang carora le indica si arhivele de provenienta.

Dl Turcu este si autorul dezvaluirii privindu-l pe dl Vosganian - dar cum aici puteam banui un conflict istoric intre turci si armeni, noua lista cuprinde crema scenei romanesti (Nastase, Melescanu, Hrebenciuc, Radu Vasile, Serban Mihailescu, Cosea, Ilie Sarbu, Gelu Voican).

Mai putin PD si UDMR, ghici de ce? Ce-i drept, ascensiunea "listelor" dupa revolutie (pe care meritele n-au acoperit-o mai deloc) si imbogatirea lor exagerata sugerau ceva suspect, de unde si zicala ca in spatele fiecarui barbat de succes se afla un dosar ars sau secretizat. Cat si ce se va confirma din dezvaluirile dlui Turcu, ramane sa vedem.

Cert este ca acum centrele de deconspirare s-au diversificat iar daca CNSAS nu va reactiona rapid si corect, risca sa piarda si monopolul, si competitia.

Deie Domnul ca privatizarea deconspirarii si reselectarea listelor politice si economice (pentru banii UE) sa se produca mai pasnic decat la revolutie si mai putin corupt decat privatizarea economiei - mai ales ca autorii sunt din aceeasi stirpe.