Serviciul Roman de Informatii considera ca si-a indeplinit obligatiile prevazute de lege, predand integral documentele Securitatii, arata un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit acestuia, in procesul de predare al arhivei create de Securitate, au fost predate odata cu dosarele si fisele de evidenta ale acestora.

"Datorita modificarilor succesive ale legislatiei in domeniu (Hotararea C.S.A.T. nr. 13/2005, O.U.G. nr. 16/2006, Hotararile C.S.A.T. nr. 60 si 117/2006) asupra unor fise s-a intervenit, barandu-se cotele dosarelor de siguranta nationala".

Ulterior, dosarele respective, la care se refereau acestea, au fost declasificate si predate Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii odata cu fisele respective, explica institutia.

"Numarul acestor fise este total nesemnificativ, iar cotele radiate au fost predate pe suport electronic", adauga SRI.

Constantin Ticu Dumitrescu a criticat dur, marti, noua conducere a Serviciului Roman de Informatii, care, in opinia membrului CNSAS, nu ar avea bune intentii privind predarea arhivei fostei Securitati.

"Ne-au transmis sute de mii de cartoteci, insa un numar de ordinul miilor arata intocmai ca acestea", a afirmat Ticu Dumitrescu, prezentand jurnalistilor documente care aveau mai multe rubrici innegrite sau sterse.