Intalnirea senatorilor liberali, convocata dupa ce apelul pentru reprimirea in partid a grupului Stolojan-Stoica a fost semnat de 35 de persoane, s-a incheiat fara nici o concluzie, nici una dintre tabere nereusind sa-si impuna argumentele.

Liderul grupului senatorial al PNL, Puiu Hasotti, a declarat, la incheierea sedintei, ca "a fost o discutie cat se poate de colegiala, de prieteneasca, in interiorul grupului si s-au desprins doua concluzi: marea majoritate a grupului din senat nu sustine platforma Stolojan-Stoica.

Iar cea de-a doua concluzie: am constatat cu totii ca exista un regret la atitudinea foate rigida pe care o are domnul Stolojan in ceea ce priveste declansarea unui dialog cu conducerea partidului. Sau ca pune conditii care inseamna tot refuzul acestui dialog."

Hasotti a tinut sa sublinieze ca apelul semnat joi de 35 de liberali "nu este o lista de sustinere a dlui Stolojan, nu este nici o lista de sustinere a platformei".

Senatorul Mircea Cinteza, unul dintre sustinatorii platformei Stolojan-Stoica, a declarat ca "este intr-un moment dificil al partidului si sunt discutii aprinse asupra faptului ca domnul Stolojan nu mai este membru de partid. La discutii nu a fost nimic de genul ca cei care au aderat sa fie fortat sa alega intr-o tabara sau alta.

Un alt senator liberal, Mircea Mereuta, semnatar al apelului, este de parere ca nu se pune problema sa fie sustinator al platformei lansate luna trecuta. "Sunt unul dintre semnatarii apelului catre domnul Stolojan ca sa vina inapoi in PNL. El a fost si ramane o personalitate si cred ca revenirea lui este benefica pentru ambele tabere. Nu am sustinut platforma si revenirea neconditionata a grupului."

Dan Sabau, senator de Braila si component al grupului de initiativa judetean pentru sistinerea platformei Stolojan-Stoica, a iesit de la intalnire dezamagit ca nu a reusit sa-si convinga restul colegilor sa semneze apelul. "Vor mai fi si alte discutii la care se vor purta negocieri pentru reintorcerea domnului Stolojan in partid. Nu au fost dicutii aprinse, ci doar in contradictoriu.

Pot sa va spun ca nu s-au facut presiuni asupra noastra, dar nici nu am reusit sa-i convigem pe ceilalti colegi sa ni se alature."

Printre semnatarii documentului se numara ministrul Gheorghe Flutur, noua senatori, 20 de deputati, doi primari si presedintii filialelor judetene din Neamt, Suceava, Calarasi, Bistrita-Nasaud si Caras-Severin.

Apelul a fost lansat de viceliderul deputatilor PNL, Gabriel Sandu, care a pornit si o actiune de strangere de semnaturi. Documentul solicita conducerii partidului reconcilierea cu gruparea Stoica - Stolojan.

Initiatorii mai cer reintegrarea tuturor celor exclusi din partid, crearea unor structuri mai eficiente in PNL si incetarea excluderilor din randul liberalilor.

Semnatarii apelului sunt:

ministri:

Gheorghe Flutur

deputati:

Gabriel Sandu

Dragos Ujeniuc

Cornel Stirbet

Mihai Zaharia

Corneliu Momanu

Mircea Teodor Iustinian

Petre Ungureanu

Horatiu Buzatu

Marian Hoinaru

Dumitru Pardau

Romica Andreica

Marin Almajanu

Vasile Pruteanu

Mihai Capra Sandu

Florin Popescu

Ionel Palar

Viorel Oancea

Gheorghe Gabor

Emil Strunga

Dorinel Ursarescu

senatori:

Dan Sabau

Mihai Tablueac

Ionut Popescu

Adrian Cioroianu

Nicolae Vlad Popa

Viorel Arion

Mircea Mereuta

Alexandru Ioan

Ovidiu Radoi

presedinti de filiale judetene:

Stefan Gheorghe - Neamt

Ioan Lungu - Suceava

Raducu Filipescu - Calarasi

Sabin Ilies - Bistrita-Nasaud

Soran Gavril - Caras-Severin

primari:

Catalin Flutur - Botosani

Cristian Poteras - Bucuresti, Sectorul 6

Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu a reactionat imediat, organizand o conferinta de presa in care si-a atacat fostii colegi de partid.

"Nu am nicio cunostinta despre revenirea lui Stolojan in partid. Theodor Stolojan este un analfabet in materie de libertate si nu a facut decat sa execute mereu niste ordine", a declarat el.

Antonescu i-a criticat dur pe initiatorii platformei liberale, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica despre care a spus ca nu au alta idee decat ca din fruntea PNL trebuie sa dispara Calin Popescu Tariceanu:

"Alte mesaje nu au pentru PNL decat ca oricine apara identitatea liberala trebuie sa dispara iar partidul trebuie sa fie dus la fuziuni, federatii, pe care le va hotari Traian Basescu."

Atat Theodor Stolojan cat si Valeriu Stoica au declarat ca nu se poate vorbi de o impacare intre dizidenti si actuala conducere PNL, cat timp Calin Popescu Tariceanu ramane in fruntea liberalilor.