Cele sase mari puteri care se ocupa de dosarul iranian in cadrul ONU, au decis sa se intalneasca, luni, pentru a rediscuta problema proiectului de sanctiuni ce ar trebui impuse Iranului, pentru refuzul tarii de a sista imbogatirea uraniului, relateaza AFP.

Reprezentantii celor cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate (China, Statele Unite, Marea Britanie, Franta si Rusia) si ambasadorul Germaniei, au participat, pe parcursul a doua zile, la o reuniune neoficiala, fara a ajunge la un acord privind proiectul de rezolutie prezentat de Uniunea Europeana si la care Rusia si Statele Unite vor sa aduca amendamente.

„Am discutat despre diverse probleme in privinta sanctiunilor. Cred ca am facut progrese si ne vom revedea luni dupa-amiaza pentru continuarea dezbaterii", a declarat ambasadorul Statelor Unite la ONU, John Bolton.

Ali Larjani, oficialul Teheranului care se ocupa de problemele nucleare, a declarat ca rezolutia propusa de statele europene este inaccepabila daca nu sunt luate in considerare si amendamentele propuse de Rusia.

ONU a intentionat aplicarea unor masuri restrictive impotriva Iranului, care vizeaza interzicerea comertului cu materiale nucleare si rachete balistice. Rusia s-a opus insa acestui proiect, principala cauza fiind contractul de un miliard de dolari pentru constructia primei centrale nucleare din Iran