Cu trei saptamani inainte de organizarea Congresului extraordinar al PSD din 10 decembrie, presedintele Organizatiei Bucuresti a social-democratilor, Sorin Oprescu, si-a anuntat sambata, in cadrul unei emisiuni televizate, candidatura la presedintia partidului. “Dupa cum imi arata mie aritmetica - da”, a raspuns Oprescu cand a fost intrebat daca va candida pentru sefia PSD.

Dupa ce a ezitat o perioada de timp sa raspunda clar daca va candida sau nu, presedintele PSD Bucuresti a afirmat ca este normal ca in PSD sa existe o competitie, sustinand totodata ca nu il deranjeaza sa fie contracandidatul actualului presedinte al partidului, Mircea Geoana.

Potrivit lui Oprescu, membrii PSD trebuie sa realizeze o analiza clara a evolutiei partidului din ultimii doi ani pentru ca formatiunea politica din care acestia fac parte sa reprezinte “o forta reala pe scena politica romaneasca”.

In acest sens, Sorin Oprescu urmeaza sa-si anunte in mod oficial candidatura la presedintia partidului in fata Biroului executiv al sectorului 1 PSD, care se va intruni in cursul saptamanii viitoare.

Contactat telefonic, Sorin Oprescu a refuzat sa faca vreo declaratie in acest sens, mentionand insa ca, in cursul zilei de astazi, va emite un comunicat de presa care va aduce cateva date noi in privinta

candidaturii sale la conducerea PSD.

Geoana nu se teme de Oprescu

Nici bine nu s-a intors de la Craiova, unde si-a anuntat candidatura la conducerea partidului, ca Mircea Geoana a fost nevoit sa se “confrunte” cu vestea ca Sorin Oprescu s-a hotarat sa candideze si el la sefia PSD.

In acest sens, presedintele PSD a declarat sambata, la finalul congresului TSD, ca ar fi fost mai bine daca Sorin Oprescu si-ar fi anuntat candidatura intr-un cadru organizat, de partid, respectiv in cadrul organizatiei din care face parte - cea a Sectorului 1 al PSD.

“Eu speram sa-si anunte candidatura in cadrul de partid, nu la televizor, dar este bine pana la urma si asa, pentru ca un congres fara competitie ar fi un pas inapoi pentru ceea ce ar fi o traditie democratica in partid si, bineinteles ca fiecare va incerca sa vina in fata colegilor de partid la congres cu cea mai buna viziune pentru partidul nostru”, a spus Geoana.

In opinia sa, in perioada premergatoare congresului din 10 decembrie, cel mai important este ca “PSD sa stranga randurile, nu sa se divizeze”. “Trebuie sa fim un contrast cu ceea ce se intampla la PNL, de exemplu, unde oamenii se risipesc si se impart”, a spus Geoana.

Serban Nicolae, un posibil contracandidat?