- Va asteptati ca premierul sa mearga pana la capat in chestiunea revocarii ministrului Gheorghe Flutur?

- Ultimul act de agresiune politica savarsit de Calin Popescu Tariceanu impotriva ministrului Gheorghe Flutur demonstreaza ca presedintele PNL nu a avut niciodata intentia reala de a dialoga. In realitate, premierul a urmarit un singur lucru: sa-si elimine competitorii politici din partid.

- Aveti mijloace sa ripostati la aceasta "agresiune"?

- Parlamentarii PNL din Grupul pentru platforma politica liberala i-au retras sprijinul politic premierului. Tariceanu nu va mai avea majoritate, nici in Camera Deputatilor, nici in Senat. Firesc, va trebui sa isi dea demisia.

- Asta inseamna ca veti vota impotriva bugetului?

- Parlamentarii din grupul politic liberal vor vota legile care privesc integrarea europeana si legile care privesc stabilitatea politica a tarii. Restul de legi vor fi analizate punctual.

Din punctul meu de vedere, Legea bugetului este una dintre cele importante si cred ca, atata vreme cat nu exista motive care sa jusitifice un vot negativ, ea ar trebui votata, tocmai pentru a nu se crea instabilitate.

- Revenind la dl. Flutur, credeti ca presedintele Traian Basescu va refuza revocarea lui?

- Presedintele nu mai poate admite revocarea, pentru ca, daca parlamentarii PNL au retras sprijinul acordat premierului, cererea va fi facuta de un prim-ministru fara majoritate parlamentara. Prin urmare, el nu mai are legitimitatea politica si morala de a cere demiterea ministrului Flutur.

- Veti participa la congresul extraordinar din ianuarie, anuntat de premier?

- Deocamdata, nu s-a hotarat un asemenea congres, dar este absurd sa vorbesti de participarea la un congres extraordinar, cata vreme nu esti membru PNL. E lipsit de un bun simt elementar sa convoci un congres, cata vreme nu ai rezolvat situatia din partid, refuzand cererile pe care noi i le-am facut.

- Stenogramele aparute la Antena 3 nu va afecteaza credibilitatea, pentru ca arata clar o coordonare a actiunilor dvs. cu cele ale PD?

- E o copilarie! Dl. Theodor Stolojan a vorbit despre ceea ce scrie foarte clar in platforma noastra politica, unde, pe prima pagina, sunt indicate cele trei scenarii politice de dupa 1 ianuarie (inclusiv retragerea unuia dintre partidele Aliantei de la guvernare - n.red.).

Constat ca toti cei care ne critica nu au citit platforma, pentru ca, daca o citeau, nu faceau acum caz de aceasta inregistrare de Hilton. Tot ce s-a discutat acolo e o reluare a ideilor din platforma politica liberala.

- Din cate imi amintesc, ipoteza unui alt partid liberal nu este mentionata in platforma. Totusi, la Hilton s-a vorbit despre ea.

Interviu integral in Gandul