Doua din firmele detinute de sotia presedintelui Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, isi desfasoara activitatile comerciale in imobilul inchiriat de la RAAPPS de PNL pentru cabinetele parlamentare ale propriilor deputati de Bucuresti si pentru cateva organizatii de sector.

Afacerile familiei Olteanu nu sunt plasate oriunde, ci chiar in buricul Bucurestilor, pe bulevardul Nicolae Balcescu la nr. 21. Avand in vedere faptul ca intregul imobil este detinut de stat, pentru spatiile ocupate aici de afacerile lui Olteanu se plateste o chirie mai mult decat simbolica: aproximativ 2.000 de lei vechi pe luna pentru fiecare metru patrat ocupat.

Aceasta chirie este platita si de fostii parteneri ai lui Olteanu din cadrul cabinetului de avocatura "Gorghiu & Asociatii - Servicii de consultanta SRL", care si-au stabilit sediul aici deoarece... au lucrat si inca mai lucreaza pentru PNL.

Potrivit datelor inregistrate la Registrul Comertului, Olteanu si sotia sa, Andone Cristina-Isabela, sunt actionari la SC Cristina Consulting SRL, firma ce se ocupa, asa cum sugereaza si numele, de oferirea de activitati de consultanta pentru afaceri si management. Oficial, firma este inregistrata ca avand sediul social in imobilul din bulevardul Nicolae Balcescu nr. 21, la etajul 4.

La acelasi etaj este inscrisa si cealalta afacere a familiei Olteanu, SC Enjoy Communication Grup SRL. Liderul PNL nu detine aici nici o actiune, firma fiind impartita in mod egal de sotia sa, Andone Cristina-Isabela, si de o prietena de-a acesteia, Despot Ligia.

Pentru ca statul, grijuliu, le-a oferit spatii prea mari in imobilul din bulevardul Balcescu nr. 21, liberalii s-au gandit sa mai subinchirieze din suprafetele pentru care platesc circa 2.000 de lei/mp lunar. Coincidenta fericita: beneficiarii sunt amicii liberalului Bogdan Olteanu.

Fosta firma de avocatura in care a lucrat seful Camerei Deputatilor, "Gorghiu & Asociatii - Servicii de consultanta SRL", poate sta linistita pana in 2010 in sediul din Balcescu. In 2004, cand Olteanu facea parte din cabinet, societatea a inchiriat de la PNL spatiul de la etajul 1 in care isi desfasoara activitatea si acum.

Olteanu a iesit intre timp din firma, insa nu i-a lasat pe drumuri pe fostii parteneri. Contractul a fost prelungit, cu voia RAAPPS, pana in 2010.

Integral in Romania Libera