Se apropie luna sarbatorilor si, date fiind circumstantele (Congres Extraordinar in decembrie la PSD, altul in ianuarie la PNL), politicienii isi pregatesc in locul traditionalelor liste cu felicitari, listele cu amenintari si in locul urarilor - declaratiile de ura.

Cum e si firesc, a inceput si desfacerea cadourilor primite intre timp: asa s-a aflat ca deputatul PD dl Ioan Oltean a facut presiuni la Ministerul Economiei pentru ca o firma din Satu Mare sa primeasca in dar energie electrica la pret redus. Si cum un Oltean nu e niciodata singur, si liberalul Olteanu, presedintele Camerei, a fost acuzat de platformisti ca a primit sediul PNL din Bd.

Balcescu pentru firma sotiei sale. Dl Olteanu s-a aparat declarand ca a primit cadoul pe vremea dlui Stolojan - care ameninta acum direct sediul guvernului ca "peste 30 de parlamentari liberali sunt dispusi sa voteze alaturi de PSD in functie de comportamentul premierului".

Adica platformistii nu voteaza in functie de propriile convingeri? Din nefericire pentru "dispozitia" celor 30 de arginti tradatori, PSD nu pare deloc dispus sa voteze alaturi de ei fiindca n-are nici un interes sa cada guvernul tocmai cand se trag sforile la Congres. La randul lor, liberalii incearca sa se impace - daca nu intre ei, macar cu PD.

Dl Vosganian chiar i-a cerut dlui Radu Berceanu, in direct la TV, un semn de pace: "daca PD da un semnal de incredere in Alianta, toate tulburarile din PNL se termina in 24 de ore". Bate adanc dl Vosganian! Direct la presedinte.

La un semn deschisa-i calea? Dl Berceanu a replicat cerand la randul sau o capitulare serioasa si rapida: "hai sa zicem Congres de fuziune sambata", lucru care l-a incurcat putin pe dl Vosganian. La ortodocsi fuziunile se fac duminica. Sambata se fac targuielile.

CV Tudor si-a luat-o pe Oana Zavoranu, proaspat casatorita cu solistul Pepe, drept consilier iar Gigi Becali vrea sa-si ia televiziune personala.

Faptul ca dna Pepe isi petrece luna de miere la PRM arata ca destinatiile de sabatori au devenit din ce in ce mai exotice iar distractiile - din ce in ce mai periculoase: "da, toata Romania o s-o becalizez" a marturisit Becali precizand "dar nu o becalizez eu, ci Dumnezeu". O, Doamne, cate lucruri necurate se petrec in numele tau.

Deja, a zis Becali, "Romania e becalizata 25% iar sindromul se intinde". Sindrom de aur tara noastra are si prevad prin tv si ziare a ei becalizare: Romania devine Becalia. Sau Georgia a II-a. Pentru prieteni, Gigela, republica Gigela.