Larsson va evolua pentru doua luni si jumatate la Manchester United, locul intai in Premiership, fiind imprumutat din ianuarie pana la mijlocul lui martie de la echipa suedeza Helsingborg.

Castigator al Ligii Campionilor cu FC Barcelona, in luna mai, si participant la Campionatul Mondial din vara, din Germania, cu nationala Suediei, Henrik Larsson se intorsese in tara natala pentru a-si incheia cariera la clubul care l-a lansat in fotbal, Helsingborg IF.

El revine in insula britanica dupa ce a fost inregimentat la Celtic Glasgow unde a jucat 7 ani, intre 1997 si 2004, si a marcat 174 de goluri in 221 de meciuri.

O afacere care convine ambelor parti. Larsson va ramane in forma pentru inceputul de sezon din Suedia, programat pentru luna aprilie.

De cealalta parte, Sir Alex Ferguson va avea o noua optiune in atac, alaturi de Wayne Rooney si Louis Saha, care sa compenseze lipsa de forma aratata de atacantii Ole Gunnar Solskjaer si Alan Smith.

"Este o placere sa vin sa joc pentru un club atat de mare. Probabil nu voi fi titular meci de meci, dar ma bucur sa joc la acest nivel acum, la finalul carierei mele."

Henrik Larsson

"Este un transfer senzational pentru noi. Henrik are o carte de vizita impresionanta. De asemenea, reuseste sa inscrie multe goluri si are abilitatea de a schimba istoria unui meci. Suntem foarte incantati."

Sir Alex Ferguson

manager Manchester United