Compania aeriana Tarom prelungeste programul pentru biletele cu pret redus pe cursele interne. Astfel, de la 1 decembrie, pentru calatorii dus-intors la Baia Mare, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava si Targu Mures biletul costa 38 euro, iar pentru Timisoara sau Cluj, pretul este de 48 euro. Tarifele nu includ taxele, iar rezervarea biletelor se va face in limita locurilor disponibile.

Noile tarife au fost stabilite ca urmare a cercetarii de piata efectuate in perioada 15 octombrie-30 noiembrie prin reducerea preturilor cu 50% pe rutele interne, biletele avand valabilitate pana pe 15 decembrie.

NewsIn aminteste ca ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat la inceputul lunii octombrie ca, din 15 octombrie, Tarom va reduce la jumatate pretul biletelor pe rutele interne. "Vrem sa facem o verificare practica a faptului ca mai multi pasageri cu bilete ieftine aduc acelasi profit ca pasagerii putini care cumpara bilete scumpe", a justificat atunci Radu Berceanu aceasta initiativa.

La sfarsitul lunii noiembrie, ministrul a spus ca va mentine tarife intermediare (reduse, dar cu mai putin de 50%), pentru cursele care s-au dovedit profitabile in urma acestui experiment. Berceanu a precizat ca veniturile companiei au scazut initial nu doar din cauza reducerii preturilor biletelor, ci si din cauza lipsei de informare a calatorilor, care nu stiau ca pretul biletelor a scazut.

"Situatia a revenit rapid la normal, chiar mai repede decat ne-am asteptat", a declarat Berceanu.