Biroul de peste ocean al constructorului suedez Saab a anuntat ca il va oferi cadou un exemplar 9-5 Aero nou-nout fiecarui client care a parcurs un milion de mile (aproximativ 1.600.000 de kilometri) cu un model Saab cumparat de la dealerii nordicilor din Statele Unite.

Anuntul vine dupa ce Peter Gilbert, un american care locuieste in Wisconsin, a reusit aceasta performanta cu un Saab 900 SPG pe care l-a achizitionat in 1989 si care pastreaza inca motorul si turbina originale.

Oferta producatorului scandinav se adreseaza fiecarui american care poate demonstra cu un certificat ca este proprietarul original al unui model Saab care a reusit sa parcurga un milion de mile sau mai mult. In plus, masina trebuie sa fie in conditii perfecte de rulare si trebuie sa fi fost inregistrata inca de la inceput in Statele Unite.

"Oferta noastra trebuie sa fie vazuta ca un mod de apreciere al loialitatii si al increderii pe care unii dintre clientii nostri le-au investit in modelele Saab", a declarat un oficial al companiei suedeze.