Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune privind operatiunea de concentrare economica, realizata, la nivel international, prin preluarea controlului unic asupra Arcelor, Luxemburg, de catre Mittal Steel Company NV, Olanda, prin intermediul unei oferte publice, potrivit unui comunicat al autoritatii.

In urma analizei operatiunii de concentrare economica, Consiliul Concurentei a decis ca, desi tranzactia cade sub incidenta prevederilor Legii Concurentei nu prezinta indoieli privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.

Mittal Steel, controlata de familia Mittal, este cel mai mare producator de otel la nivel mondial. In Romania, Mittal controleaza mai multe societati active in domeniul otelului.

Arcelor este cel mai mare producator de otel la nivel european. In Romania, Arcelor este activ in domeniul distributiei de produse din otel.

Activitatile celor doua societati se suprapun orizontal, in Romania, pe diverse piete, insa, ca urmare a masurilor corective propuse de Mittal Comisiei Europene si, care au devenit conditii si obligatii la decizia Comisiei, operatiunea de concentrare propusa nu conduce la schimbarea structurii pietelor pe care cele doua societati sunt active.

In consecinta, nu conduce la consolidarea pozitiei noii entitati si, nu are ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei pe pietele relevante.