Nicolina Iasi va scoate la vanzare prin licitatie doua active ale societatii, Sectia utilaje terasiere si Fabrica utilaje de constructii, in vederea achitarii datoriilor, conform unui comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Suma totala de pornire este de 15,2 milioane de euro, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor este 7 februarie 2007.

Licitatia pentru vanzarea Sectiei utilaje terasiere va avea loc in data de 8 februarie 2007, pretul de pornire a licitatiei fiind de 4,17 milioane de euro fara TVA. Activele sectiei includ constructii si terenul aferent in suprafata de aproape 40.000 de metri patrati.

Licitatia pentru vanzarea Fabricii utilaje de constructii va avea loc tot in data de 8 februarie, iar pretul de pornire a licitatiei este de 11 milioane de euro fara TVA. Fabrica utilaje de constructii detine active ce includ constructii si terenuri in suprafata de 138.000 de metri patrati.

Compania Nicolina are ca obiect de activitate proiectarea si productia de masini si echipamente pentru constructii, boghiuri pentru vagoane de cale ferata, echipamente de transport mecanic si pneumatic, piese turnate si forjate, scule si dizpozitive.