Romania a avut ghinion la tragerea la sorti a barajului pentru Campionatul European din 2008, urmand sa intalneasca intr-o dubla mansa Suedia. Primul meci este programat in deplasare in 9/10 iunie, returul avand loc pe 16/17 iunie, probabil la Constanta.

Suedia si Romania sunt singurele nationale din lume care au castigat de patru ori Campionatul Mondial, nordicii in 1954, 1958, 1990, 1999, iar "tricolorii" in 1961, 1964, 1970 si 1974.

"Este un adversar foarte puternic. Trebuie sa avem o prestatie de exceptie cu o echipa de exceptie. Per total, ii dominam pe suedezi, dar in ultima vreme nu stam bine. In clasamentul all-time suntem pe locul doi si in fata noastra este Suedia"

Cristian Gatu - presedinte FR Handbal

"Este exact adversarul pe care nu ni l-am fi vrut. Toti stim cine este Suedia, ce forta handbalistica este. Sa vedem insa partea plina a paharului, cel putin vom juca meciul decisiv in Romania."

Rares Jurca - inter dreapta al nationalei

"Mergem sa ne luptam. Am avut putin noroc ca vom juca returul pe teren propriu. Desi in handbalul mondial nu mai conteaza daca joci in deplasare sau acasa."

Viorel Mazilu

"Din punct de vedere al jucatorilor, putem spune ca suedezii au un atu, dar pana la urma se joaca 7 la 7 si cine va fi pregatit mental la ora jocurilor, acela va fi castigator."

Lucian Rasnita - antrenorul nationalei Romaniei

Romania a trecut de grupa preliminara fara a ceda vreun punct, avand dubla victorie cu Bulgaria, Letonia si Georgia. Turneul final al Campionatului European este programat la inceputul anului 2008, in Norvegia.

Si la feminin, Romania va intalni tot Suedia, in barajul pentru Campionatul Mondial din decembrie.