New York Fashion Week este unul din cele mai importante evenimente din lumea mondena. Cu acest prilej, designeri renumiti pregatesc un spectacol de moda in cadrul caruia isi prezinta noile colectii. Acest eveniment are loc de doua ori pe an, vizand prezentarea colectiilor de toamna-iarna (in luna februarie) si a celor de primavara-vara (in luna septembrie).

Timp de o saptamana, in New York au loc prezentari de moda, urmarite cu mare atentie de jurnalisti, posibili cumparatori, si vedete.

Persoanele pot participa la aceste show-uri doar pe baza de invitatie, fiecare designer stabilindu-si in prealabil o lista de oaspeti. Pentru jurnalisti, in locul invitatiei este necesara o acreditare.

Saptamana Modei este o excelenta oportunitate pentru designerii americani (si cativa internationali) sa isi prezinte noile colectii. Prin intermediul presei (reviste, site-uri, televiziune, etc), oamenii de rand pot vedea care sunt tendintele modei pentru perioada urmatoare.

Saptamana Modei la New York - februarie 2007

Si de aceasta data, colectiile prezentate de designeri la Saptamana Modei de la New York au impresionat publicul. Numeroase vedete au fost prezente la eveniment, analizand cu atentie noile tendinte ale modei.

Cantaretele Katharine McPhee si Joss Stone au fost prezente la Lexington Armory pentru a vedea noua colectie a lui Marc Jacobs. Designerul a prezentat interes si pentru Rod Stewart si fiica acestuia, Kimberly. Acestia au declarat: “a meritat sa venim aici, a fost un moment magic.”.

O alta echipa tata-fiica, prezenta de asemenea la prezentarea lui Jacobs, a fost formata din Zoe si Lenny Kravitz.

Britney Spears a fost prezenta la evenimentul designerei Kimora Lee Simmons. Siena Miller a venit impreuna cu mama sa la show-ul Rag & Bone. Actrita Julianne Moore a urmarit cu un mare interes noile tendinte propuse de Lacoste. Drea De Mateo, care este o clienta fidela a hainelor create de Charlotte Ronson, a fost de fata la prezentarea designerei ei preferate.

"Cireasa" de pe tort

Intotdeauna este amuzant pentru jurnalisti sa vada pe cineva ca sufera de “un defect vestimentar” - in special daca femeia la care te referi este inalta, slaba, frumoasa si, foarte probabil, extrem de bogata.

Pentru ca nu exista niciun lucru perfect, pe podiumul de la New York, o tanara domnisoara-model si-a pierdut pantofii in timp ce prezenta noile tendinte ale modei. Cum dupa ea trebuiau sa mai prezinte si alte modele, aceasta a trebuit sa se opreasca si sa isi stranga pantofii. Aceasta intamplare amuzanta aminteste de una identica, in care protagonista a fost Naomi Campbell in 1993.

Galerie foto: Saptamana Modei la New York