Componentii trupei de muzica rock The Police au anuntat ca planuiesc sa inceapa un turneu in luna mai, in care sa prezinte cele mai bune piese, eveniment care vine la mai bine de 20 de ani de la lansarea ultimului album.

Solistul trupei, Sting a declarat ca este foarte fericit ca este din nou alaturi de Andy Summers si Stewart Copeland. The Police s-au despartit dupa ce au realizat albumul Synchronicity, in 1983.

Turneul va incepe in America de Nord si se asteapta a continua in America de Sud, Europa, Japonia si Noua Zeilanda. Primul concert al celor de la The Police va avea loc pe data de 28 mai la Vancouver, in Canada. Urmatoarele locatii confirmate includ Toronto, New York, Boston, Seattle, Denver si Las Vegas.

Sting a mai declarat ca pe scena vor fi doar ei trei si a promis ca show-urile vor fi “simple, dar impresionante”.

Trupa a interpretat hitul “Message in a Bottle” in cadrul unei conferinte de presa, care a avut loc luni, in clubul Whisky A Go Go (Hollywood), la doar o zi dupa ce au cantat in cadrul festivitatii de decernare a Premiilor Grammy.

Referitor la dizolvarea trupei, membrii acesteia au declarat ca au existat motive pur profesionale, nicidecum personale. “Neintelegerile au plecat doar de la muzica. Si de la coafura.”, a glumit Sting. Dupa ce The Police s-a desfiintat, Sting a avut o cariera solo plina de succes, lansand opt albume.

Ceilalti doi membri au muncit la diferite proiecte pe cont propriu, inclusiv pentru coloane sonore de film si albume solo.